How to steal an iPhone, #2.

Detta är del 2 av How to steal an iPhone. Del 1 hittar du här.


Vi går vidare till lite praktiska detaljer, jag frågar lite kring hur köpet ska gå till isåfall, om telefonen ska skickas till mig och betalning ska ske via typ internetgirot.se eller något annat, då jag inte hade koll överhuvudtaget hade jag väl snarare tänkt ringa Linus innan jag gjorde något som involverade pengar, men vadå. Vi lyssnar vidare. Nu dyker haken upp:

okej…. men det är så gär att jag precis fått nytt jobb och ska iväg från och med imorgon och jobba så jag behöver dom när jag ska åka. men jag kan lämna dej alla mina uppgifter du vill och behöver och jag är ärlig till 1000 de ser du på kortet med=) hade de inte varit så att jag skulle iväg så hade jag gärna skickat den innan du satt in pengar… kommer tillbaka snart ska svara i tele

För alla de icke-msn-människor: “kortet” är alltså en liten profilbild man automatiskt visar för den man pratar med, i detta fallet såg man en kille och en tjej, båda ~20, som log och gjorde tummen upp. Vilken fantastiskt idyllisk bild. Onekligen såg Fredrik ärlig till tusen ut.

Men få se nu då. Jag sätter alltså in pengar nu ikväll, så du kan ta ut dem imorgon då du ska åka till jobbet, sen nån gång sådär när du har tid skickar du min telefon? Det blir ju fantastiskt. Eller? Var detta det svar jag skulle ge nu? Just här någonstans förvandlades nästan-köp-samtalet till ett otroligt roligt samtal, som jag absolut inte tänkte avsluta. Det absolut enda sättet att få tag i resepengar till denna morgondagsresa var alltså att försöka sälja en iPhone lite sådär lagom hastigt? Här föreslog jag något om att kanske låna pengar av förslagsvis nämnda farmor och farfar, för den viktiga resan. De skulle väl säkert förstå?

haha de har jag försökt med redan tyvärr =( men vill du inte så vill du inte för försöka sälja till någon annan då =( men du sk veta en sak att jag har blivit lurad så många gånger att om mn fick göra saker som man inte får ja du vet vad jag menar så hade jag gjort det. jag och tjejen ska ha barn om en månad så jag ska bli pappa och allt så jag har de att tänka på så jag skulle aldrig någonsin lur
du kan vara helt lugn

Här kommer de tuffa argumenten in. Dels någon form av underliggande hot (?), dels den typiska försäljargrejen för att få kunden att slå till utan att tänka längre (ni vet, den där “ohwell, om du inte ska köpa så visst, då går jag vidare NU, för det finns ANDRA som säkert vill ha”), dels triumfkortet att man som blivande pappa garanterat inte har tid att lura någon. Vad blir man för förebild om man lurar folk, liksom? Nej, jag kan nog känna mig helt lugn. Om Fredrik säger det, så är det nog så.
I learned alot from the Cake. Do not trust. All is lies.

Avslutningen, How to steal an iPhone, #3, finns här.