Nu har jag köpt droger.

Det är sant. Det har slutligen blivit av och det var en intressant och lärorik, om än lite läskig upplevelse. Har funderat på det länge, men det kändes inte helt som min grej, riktigt. Torsdagen var dock Dagen. En anonym klasskamrat (Robin) hjälpte mig genom hela processen, då han handlat flera gånger förut, tack för det. Utan ditt stöd hade detta inte blivit av.

Vi tar det steg för steg:

 • Närma dig försäljaren (en kvinna, så mycket för mina fördomar kring drogindustrin) försiktigt, åkalla ingen onödig uppmärksamhet: detta är något som många gör varje dag, bete dig normalt.
 • Specificera varan först: betalningen kan variera, så inled inte med att vifta med pengar. Var artig.
 • Specifiera i samma veva den önskade mängden. Var tydlig. Inget “ungefär” eller “kanske” - du ska vara bestämd.
 • Utifrån detta kommer du få veta ett pris: PRUTA INTE. Sagt pris gäller. Kontant betalning gäller också, eller, som man kallar det: Cash-in-hand only. Som du säkert förstår, så är detta ingen bransch där man vill uppge någon form av autogiro - man vill ju inte precis skaffa sig ett beroende..
 • När du fått bekräftat att de pengar du gett över är korrekt uppräknade, är din kontakt med säljaren över - en nick och du ska nu snabbt vidare till steg 2: distributionen.
 • Distributionen är obemannad och det är här det gäller att tänka på två saker:
  Dels att man måste kunna tekniken, nutidens fördelning är tekniskt krävande och själv hade jag naturligtvis inte klarat av detta steget.
  Dels så ska man INTE plocka åt sig mer än vad man betalat för. Detta är så viktigt att det får en egen punkt.
 • Du ska INTE plocka åt dig mer än vad du betalat för. Det kanske kan verka lockande då det är “självbetjäning” - men skenet bedrar. Detta är en omfattande verksamhet. Du kommer skaffa dig ovänner, om jag säger så. Ingen nämnd, ingen glömd. Det kan vara det största misstag du hinner begå i ditt liv.
 • Varan ska nu inte vare sig användas eller smakas på plats. Du har i och med betalningen gått med på att lita på kvalitén. Det är trots allt du som vill köpa.
 • Smidiga diskreta förpackningar finns tillhanda att förvara varan i, använd dem. Plocka även gärna åt dig till exempel några pappersservetter, detta knep använde sig min anonyma vän av och det är otroligt listigt då man ska hantera denna typ av gods.
 • Ta dig därifrån utan att skapa någon oreda.
 • Klart: Du har lyckats med ditt första drogköp!

Steget efter att köpa droger är att använda droger.

Men mitt samvete hade redan fått för mycket att göra för en och samma dag: att köpa var svårt nog. Jag placerade förpackningen på ett bord en bit bort, satte mig ner och tittade på den. Jag kunde känna doften. 5 minuter senare gav jag bort alltihop till en tillförlitlig bekant.

Det var nog bäst så.

Kakan är en drogaktig lögn.

Henrik, du är skyldig mig en kopp kaffe. Men en kaka går också bra.